March 29, 2022

ЕП061 - Какво ни казват българите в чужбина, с Лилия Мерджанова от Тук-Там

ЕП061 - Какво ни казват българите в чужбина, с Лилия Мерджанова от Тук-Там

На гости тази седмица ни е Лилия Мерджанова, комуникационен мениджър на сдружение Тук-Там. През последните месеци на изминалата година, сдружението проведе проучване целящо да покаже нагледно какво мислят българите в чужбина за България, какви проблеми идентифицират, както и какво може да се подобри.

 

Въпреки че проучването не претендира да показва представителна извадка, отговорилите над 2000 българи ни очертават една ясна картина за това какво би могло да ги накара да се върнат в България и как можем да решим основните проблеми на обществото ни. 

 

Едно от нещата, които ни направиха впечатление в проучването бе, че въпреки живота в чужбина, сънародниците ни там остават пряко ангажирани със случващото се в България и се опитват да помагат по различни начини. 

 

Ресурси:

Миграционно проучване

Тук-Там клуб

Фонд за стипендии

Тук-Там кошер

Ако искате да ни подкрепите, може да споделите подкаста с приятел или да ни оставите ревю в тук!

Запиши се за нашия месечен бюлетин!

 

team@svetofar.bg

 

 

 

Лилия МерджановаProfile Photo

Лилия Мерджанова

Комуникации

Завърших бакалавър и магистър в училището по журналистика и комуникации на Сорбоната “CELSA Paris-Sorbonne”. След това реших да добавя и бизнес насоченост като се включих в програма за млади специалисти на международно бизнес училище. Работих няколко години в ИТ сферата като консултант.
В търсене на смисъл и кауза, припознах себе си в Тук-Там и се присъединих към екипа, с който заедно да променяме света и тук и там!