Sept. 13, 2022

ЕП069 - Много труд и малко късмет с Цветелин Николов

ЕП069 - Много труд и малко късмет с Цветелин Николов

Цветелин Николов може да бъде описан по няколко начина, един от които е предприемчив. Начинът по който подхожда към развитието на платформата TaxiStars и резултатите, които постига не остават незабелязани.

Apple Podcasts podcast player badge
Spotify podcast player badge
Google Podcasts podcast player badge
Overcast podcast player badge
Castro podcast player badge
PocketCasts podcast player badge
RSS Feed podcast player badge

Цветелин Николов може да бъде описан по няколко начина, един от които е предприемчив. Начинът по който подхожда към развитието на платформата TaxiStars и резултатите, които постига не остават незабелязани. 

 

В епизода ще чуете историята му, която впечатлява с това, че е спомогнал за развитието на платформа в, така да го кажем, не особено секси сектор. 

 

Цветелин започва от най-ниското стъпало - раздаване на флаери и работейки се учи как да бъде предприемач.

 

Повече за нас можете да чуете и прочетете на svetofar.bg, както и във всички социални мрежи @svetofar.bg 

 

До следващия епизод!

Ако искате да ни подкрепите, може да споделите подкаста с приятел или да ни оставите ревю в тук!

Запиши се за нашия месечен бюлетин!

 

team@svetofar.bg

 

 

 

Цветелин НиколовProfile Photo

Цветелин Николов

Business Development & Marketing manager at Taxistars/ Co-Founder & Business Development at Pleggi

Цецо е израснал и завършил средното си образование в град Козлодуй в семейство на хора с техническо образование. Не му се отдава почти нищо техническо ( с две леви ръце), но има силно желание да създава нещо полезно за другите и иска това нещо да си е негово Не е приет на първо желание да учи "Право", както е искал и за добро, а се насочва напълно случайно в "Бизнес администрация" в УНСС. Специалността му се отдава до толкова, че е сред първите в потока и даже завършва магистратура също с отличие. От най-проактивните студенти е и изгражда силни връзки с преподаватели, които днес са полезни в общи дейности, доброволчество и проекти. През 2017г.  в трети курс започва работа в софтуерна компания Таксистарс, където започва от най-ниското ниво -раздаване на флаери, но поради силна активност и високи резултати успява да се издигне до човек, който отговаря за всички бизнес процеси, продажби и маркетинг в компанията днес. За 6 години развива в такси бизнеса иновации, които са подобрили обслужването на клиентите на такси в над 20 града у нас. Един от създателите е и на първия национален кол център за такси поръчки с национален номер и аутсорс услуга за диспечери за такси компании в цялата страна . Цецо е успявя да създаде ценни партньорства с такси компании и превозвачи в цялата страна като е реновирал и иновирал процесите им, за да станат автоматизирани, изчистени и в пъти по-печеливши не за сметка на нещо, а напротив с увеличаване на качеството. Съумява, че такситата могат да са не само транспортна услуга и доставки, а и силен маркетинг канал, който носи много нови хоризонти, неоценени до този момент. Всичко това носи приходи от компанията му Таксистарс до таксиметровите компании и крайния шофьор. През 2019г. се мести от София в Русе, от където не спира активната си дейност, а даже я доразвива, защото с дългогодишната си половинка заживяват заедно и скоро сключват брак. Семейната подкрепа го мотивира да продължава развитието си в личностен план и да се отдаде на лични проекти. Паралелно при работата си в Таксистарс продължава  изпълнението на мечтата си от детството за създаване на нещо, което е полезно за много хора, а именно през 2018г. с един от най-добрите си приятели и колега Йонко Минев печелят състезанието на JA България за най-добра студентска  компания, която днес е вече факт като софтуерна компания Pleggi. С нея момчетата събират силен екип, който създава дигитално решение за предварителен подбор на кадри, което открива най-подходящите служители за една компания на база умения, ценности, образование, опит и т.н.. Pleggi се оказва изключително сложен продукт, който екипа разработва повече от 4 години, защото комбинира сложни науки (невронауки и психометрия(, технологии и игровизация. Днес продукта работи като част от подбора на няколко компании и е в партньорство с два университета.
Това е първото и последното интервю на Цецо за Таксистарс, тъй като той излиза от бизнеса с вдъхване на нов живот в такси бизнеса в страната и се ориентира изцяло в откриването и ангажирането на най-подходящите служители за всяка компания. Всичко, което му е помогнало до тук е това, че вярва  в себе си, хората около него и правилната посока, а ако нещо се обърка, то винаги има начин!