Sept. 13, 2022

ЕП069 - Много труд и малко късмет с Цветелин Николов

ЕП069 - Много труд и малко късмет с Цветелин Николов

Цветелин Николов може да бъде описан по няколко начина, един от които е предприемчив. Начинът по който подхожда към развитието на платформата TaxiStars и резултатите, които постига не остават незабелязани.


Цветелин Николов може да бъде описан по няколко начина, един от които е предприемчив. Начинът по който подхожда към развитието на платформата TaxiStars и резултатите, които постига не остават незабелязани. 

 

В епизода ще чуете историята му, която впечатлява с това, че е спомогнал за развитието на платформа в, така да го кажем, не особено секси сектор. 

 

Цветелин започва от най-ниското стъпало - раздаване на флаери и работейки се учи как да бъде предприемач.

 

Повече за нас можете да чуете и прочетете на svetofar.bg, както и във всички социални мрежи @svetofar.bg 

 

До следващия епизод!

Ако искате да ни подкрепите, може да споделите подкаста с приятел или да ни оставите ревю в тук!

Запиши се за нашия месечен бюлетин!

 

team@svetofar.bg

 

 

 

Цветелин Николов Profile Photo

Цветелин Николов

Business Development & Marketing manager at Taxistars/ Co-Founder & Business Development at Pleggi

Цецо е израснал и завършил средното си образование в град Козлодуй в семейство на хора с техническо образование. Не му се отдава почти нищо техническо ( с две леви ръце), но има силно желание да създава нещо полезно за другите и иска това нещо да си е негово Не е приет на първо желание да учи "Право", както е искал и за добро, а се насочва напълно случайно в "Бизнес администрация" в УНСС. Специалността му се отдава до толкова, че е сред първите в потока и даже завършва магистратура също с отличие. От най-проактивните студенти е и изгражда силни връзки с преподаватели, които днес са полезни в общи дейности, доброволчество и проекти. През 2017г.  в трети курс започва работа в софтуерна компания Таксистарс, където започва от най-ниското ниво -раздаване на флаери, но поради силна активност и високи резултати успява да се издигне до човек, който отговаря за всички бизнес процеси, продажби и маркетинг в компанията днес. За 6 години развива в такси бизнеса иновации, които са подобрили обслужването на клиентите на такси в над 20 града у нас. Един от създателите е и на първия национален кол център за такси поръчки с национален номер и аутсорс услуга за диспечери за такси компании в цялата страна . Цецо е успявя да създаде ценни партньорства с такси компании и превозвачи в цялата страна като е реновирал и иновирал процесите им, за да станат автоматизирани, изчистени и в пъти по-печеливши не за сметка на нещо, а напротив с увеличаване на качеството. Съумява, че такситата могат да са не само транспортна услуга и доставки, а и силен маркетинг канал, който носи много нови хоризонти, неоценени до този момент. Всичко това носи приходи от компанията му Таксистарс до таксиметровите компании и крайния шофьор. През 2019г. се мести от София в Русе, от където не спира активната си дейност, а даже я доразвива, защото с дългогодишната си половинка заживяват заедно и скоро сключват брак. Семейната подкрепа го мотивира да продължава развитието си в личностен план и да се отдаде на лични проекти. Паралелно при работата си в Таксистарс продължава  изпълнението на мечтата си от детството за създаване на нещо, което е полезно за много хора, а именно през 2018г. с един от най-добрите си приятели и колега Йонко Минев печелят състезанието на JA България за най-добра студентска  компания, която днес е вече факт като софтуерна компания Pleggi. С нея момчетата събират силен екип, който създава дигитално решение за предварителен подбор на кадри, което открива най-подходящите служители за една компания на база умения, ценности, образование, опит и т.н.. Pleggi се оказва изключително сложен продукт, който екипа разработва повече от 4 години, защото комбинира сложни науки (невронауки и психометрия(, технологии и игровизация. Днес продукта работи като част от подбора на няколко компании и е в партньорство с два университета.
Това е първото и последното интервю на Цецо за Таксистарс, тъй като той излиза от бизнеса с вдъхване на нов живот в такси бизнеса в страната и се ориентира изцяло в откриването и ангажирането на най-подходящите служители за всяка компания. Всичко, което му е помогнало до тук е това, че вярва  в себе си, хората около него и правилната посока, а ако нещо се обърка, то винаги има начин!