March 18, 2022

ЕП060 Поколението на интернет и контента, с 2&200 - Ресурси

ЕП060 Поколението на интернет и контента, с 2&200 - Ресурси

В тази блог статия споделяме препоръките на Цветомир и Орлин от 2&200.

 

Препоръките на Цветомир:

Huberman Lab - Професор по невронаука, който обяснява ежедневни неща на основата на наука и няма псевдонауки. Всичко е обяснено с физиологични и ендокринологични процеси. Обяснява неща като сън, любов, мотивация.

2 Bears 1 Cave- за фън, двама приятели си говорят смешки

 

Препоръките на Орлин:

Животът и други неща - Асен и Сибина Григорови

Журналист и икономист, които правят анализ на събития в българското общество. Правят препоръки. Адски компетентни са, но диалогът между тях е неформален, защото са семейство. Личи си закачката и хумора, което не изключва задълбочения анализ.

 

Ютубъри:

SoftWhite Underbelly - един от най-успешните мейнстрийм фотографи решава да прави интервюта с хора от улицата. Някои с наркозависимост, други с тежък живот - насилие, израснали по домове. Интервютата продължават около 30-40 минути. В този формат може да видиш как житейските избори и условията, в които един човек е израснал като дете играят много голяма роля къде ще бъде той на 30 или на 40. Чрез тези интервюта, Марк отлепя клишетата и показва цялата история на даден човек и е добър повод за емпатия. 

UberBoyo- Много начетен музикант. Прави нещо средно между подкаст и влог, говори много за Ницше, Фройд, религиозни книги. Прави много хубави препратки говорейки за метафизика.

 

Sean G- 50 годишен бивш затворник за финансова измама. Излиза и започва да мие прозорци, а в свободното си време решава да вземе здравето си в ръце и ходи на лостове. Като ходи на лостове снима други хора, които ходят на лостове и прави интервюта с тях. Тези хора най-често са работническа класа, дълги години ходят на лостове и той ги пита защо тренират, от колко време и какво им дават тренировките, как се хранят, както и да дадат съвет на младото си аз. Още препоръки:

Jordan Peterson v Sam Harris

Mikhaila Peterson

 

Целият епизод с тях можете да чуете тук.